Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Τα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια του έφτιαξε το Τ.Ε.Γ. Στρασβούργου…



Ακολουθώντας τα βήματα της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας των ημερών οι μαθητές του Νηπιαγωγείου αλλά και των άλλων επιπέδων του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Στρασβούργου βρέθηκαν στο σχολείο και ανέλαβαν δράση, ώστε να καταφέρουν να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα κουλουράκια για μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, αλλά και των γονιών τους,  ανακάτεψαν απλά υλικά, προσθέτοντας μπόλικη αγάπη, χαμόγελο και ζεστασία, έφτιαξαν ζύμη, έπλασαν με τα χεράκια τους όμορφα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, τα στόλισαν και στη συνέχεια μετέφεραν τα κουλουράκια για ψήσιμο στο κατάστημα της κ. Νικόλ Αρχοντή όπου και τα έψησαν.  Το αποτέλεσμα μαγικό, όμορφα, πεντανόστημα χριστουγεννιάτικά κουλουράκια για όλους!!!
Τα γεμάτα ζεστασιά και αγάπη χριστουγεννιάτικα χειροποίητα κουλουράκια των παιδιών αποτέλεσαν την αφορμή για ζεστές αγκαλιές, όμορφες ευχές και γλυκά χριστουγεννιάτικα λόγια ανάμεσα στους  μικρούς αλλά και τους μεγάλους.

Αν και η συνταγή αποτελεί πρωτοτυπία των παιδιών, αποφάσισαν να σας την χαρίσουν, ώστε να έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε κι εσείς αυτά τα μοναδικά χριστουγεννιάτικα κουλουράκια…

Συνταγή για χριστουγεννιάτικα κουλουράκια των μαθητών του Τ.Ε.Γ. Στρασβούργου

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες  τις χρήσεις
½ του κιλού βούτυρο καλή ποιότητας
¼ του κιλού ζάχαρη μαύρη
4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
8 κουταλιές της σούπας γάλα
10 κουταλιές της σούπας ΧΑΜΟΓΕΛΟ!!!
20 κουταλιές της σούπας ΑΓΑΠΗ!!!

Συμβουλή: Μπορείτε να προσθέσετε άφοβα όσες κουταλιές αγάπης και χαμόγελου θέλετε. Όσο θα προσθέτετε, τόσο το μείγμα σας θα γίνετε πιο αφράτο και ευωδιαστό!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα, στις μέρες που ζούμε, από όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα κουλουράκια, φτιαγμένα από παιδιά και μεγάλους, κουλουράκια διαφορετικά, γεμάτα δύναμη και ανθρωπιά, κουλουράκια αγάπης!!!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΙΟΥ 2024

  Μέσα στις αναγραφόμενες ώρες συμπεριλαμβάνονται και οι προφορικές εξετάσεις. Καλή επιτυχία!