Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Η επίσκεψη ενός συγγραφέα - ηθοποιού στο σχολείο μας…



Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Στρασβούργου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και ηθοποιό κ. Κώστα Κρομμύδα.
Μέσα σε ένα πολύ όμορφο και ζεστό κλίμα τα παιδιά κάνοντας ερωτήσεις στον κ. Κρομμύδα θέλησαν να διερευνήσουν το πώς μπορεί να γίνει κάποιος συγγραφέας, το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να γράφει κάποιος βιβλία, ποιες μπορεί να είναι οι πηγές έμπνευσης του αλλά και το πώς είναι η ζωή ενός συγγραφέα, πώς είναι η καθημερινότητά του, πόσες ώρες εργάζεται ημερησίως ώστε να μπορεί να έχει μια άνετη και ευχάριστη ζωή!
Από τη  συνομιλία των μαθητών με τον συγγραφέα – ηθοποιό ικανοποιήθηκαν πολλά από τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους, αποκομίζοντας ταυτόχρονα, μέσα από την κουβέντα,  τα πόσο σημαντικό είναι κανείς να κυνηγάει τα όνειρά του αλλά και να παλεύει ασταμάτητα γι’ αυτά!!
Οι μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον συγγραφέα – ηθοποιό κ. Κρομμύδα μετά από δέκα χρόνια,  όπου ενήλικες πια, θα τον  αναζητήσουν οι ίδιοι ή θα τους αναζητήσει εκείνος μέσα από τα σημειώματα που αντάλλαξαν σχετικά με το πώς ονειρεύονται τη ζωή τους μετά από μια δεκαετία!!!
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κρομμύδα γι’ αυτή τη γεμάτη ανθρωπιά  επικοινωνία που είχε με του μαθητές του σχολείου μας καθώς και τους υπευθύνους του Καφέ – BistrotKALIMERA που μας την προσέφεραν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΙΟΥ 2024

  Μέσα στις αναγραφόμενες ώρες συμπεριλαμβάνονται και οι προφορικές εξετάσεις. Καλή επιτυχία!