Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε στις ψυχαγωγικές δράσεις που η θεατρολόγος και μουσικοπαιδαγωγός Μαρία Αθανασάτου έχει ετοιμάσει για τα παιδιά του σχολείου μας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα του FEC (17 Place St Etienne).

·      15:00Eκπαιδευτικό Δράμα «Dolls Dream» ή «Η κούκλα ζωντάνεψε»

(για παιδιά Νηπιαγωγείου & Α’-Γ΄Δημοτικού)

Εμπνευσμένο από το ομώνυμο μουσικό κομμάτι του Θίοντορ Έστεν, το δράμα αυτό εστιάζει εκπαιδευτικά στις αισθήσεις και οδηγεί τα παιδιά στη δημιουργία ενός σύμπαντος ανάλογο με το αυτό του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν στο Μολυβένιο Στρατιώτη και του Κάρλο Κολόντι στον Πινόκιο. Τι μας κάνει ζωντανούς; Τι μας κάνει αληθινούς; Ερωτήματα που επιχειρούμε να απαντήσουμε με τη χρήση των τεχνικών του θεάτρου, τη μουσική και την επιστήμη - με μέτρο, πάντα, ως προς την τελευταία.

·      16:30: Μουσικοθεατρική διάδραση « Η Δημιουργία του Κόσμου»

(για παιδιά Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου)

Μπορούν οι 6 μέρες τις δημιουργίας να χωρέσουν σε 60 λεπτά; Μπορεί όλο το σύμπαν να χωρέσει σε μία σχολική τάξη; Μπορούν φυσικά, με ένα παιχνίδι που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις και εξηγεί στα παιδιά το πως φτιάχτηκε ο κόσμος με επιστημονική μεν ακρίβεια αλλά με έμφαση στη διασκέδαση. Όλα περνούν μπροστά από τα μάτια μας: σκοτάδι, φως, Γη, Σελήνη, ζώα, φυτά, ακόμα και δεινόσαυροι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου