Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα καλαντίσματα από τους μαθητές του Τ.Ε.Γ. Στρασβούργου και όχι μόνο…




Τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έψαλλαν οι μαθητές και οι γονείς του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Στρασβούργου μαζί με τον Ιερέα αλλά και άλλα μέλη της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας Στρασβούργου το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017.
Μέσα σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα για τις όμορφες παραδόσεις του τόπου μας, οι μαθητές του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας Στρασβούργου, τραγούδησαν τα κάλαντα αρχικά στον Πρέσβη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας Στρασβούργου καθηγητή κ. Στέλιο Περράκη και στη συνέχεια στον Επίτιμο Πρόξενο του Ελληνικού Προξενείου Στρασβούργου κ. Albert Rosenstiehl.




Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς και τη δασκάλα τους αλλά και από τον ιερέα της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας Στρασβούργου πατέρα Χρήστο Φιλιώτη,  τραγούδησαν με τη βοήθεια του κ. Γιώργου Τσιούλου, ο οποίος διεύθυνε τη χορωδία, τα κάλαντα καθώς κι άλλα παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια,  δίνοντας τις θερμότερες ευχές τους μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 





Τους μαθητές αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της πολυπληθούς ομάδας που συνόδευε τα παιδιά, υποδέχτηκαν θερμά, μέσα σε έντονα γιορτινό κλίμα, ο Πρέσβης και ο Πρόξενος αντίστοιχα, προσφέροντας τους  γλυκίσματα και δώρα. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους ανταλλάσσοντας ευχές για τις γιορτινές ημέρες που έφταναν. 



Εκτός από τις οικίες του Πρέσβη και του Προξένου η ομάδα των καλαντιστών επισκέφτηκε και τραγούδησε τα κάλαντα  το σπίτι της κας Αγλαϊας Τσιτουρας, καθώς και το ελληνικό μπιστρό «Καλημέρα». Στον τελευταίο μάλιστα προορισμό τους, οι μαθητές απολαμβάνοντας την ζεστή σοκολάτα που τους προσφέρθηκε, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα επόμενα καλαντίσματα επικαλούμενοι υγεία και πρόοδο για όλο τον κόσμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΙΟΥ 2024

  Μέσα στις αναγραφόμενες ώρες συμπεριλαμβάνονται και οι προφορικές εξετάσεις. Καλή επιτυχία!