Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη μαθητών και γονέων του Ελληνικού Σχολείου του Freiburg της Γερμανίας


Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019  το Ελληνικό Σχολείο Στρασβούργου επισκέφτηκαν μαθητές, με τη συνοδεία των γονιών τους, από το Freiburg της Γερμανίας.


Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους και είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν «ελληνικά» ανταλλάσσοντας απόψεις για τη σχολική τους ζωή αλλά και τις  πρόσφατες εμπειρίες τους από τις εξετάσεις ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ.
Εμείς οι μεγαλύτεροι, συζητήσαμε τόσο για θέματα που αφορούν τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας καθώς και για τον σημαντικό ρόλο στήριξης των σχολείων από τους αντίστοιχους Συλλόγους γονέων και Κηδεμόνων που τα περιστοιχίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Σχολείο του Freiburg  αποτελεί μια ανεξάρτητη εθελοντική πρωτοβουλία όπου οι διδάσκοντες εργάζονται εθελοντικά για την εκμάθηση τόσο της ελληνικής γλώσσας στα παιδιά τους όσο και για τη διατήρηση της ελληνικής κουλτούρας και του ελληνικού πολιτισμού.


Η επίσκεψη έκλεισε με το παιχνίδι όλων των παιδιών που παρευρέθηκαν σε γνωστό παιδότοπο του Στρασβούργου κατακλύζοντας το χώρο από χαρούμενες ελληνικές παιδικές φωνές!!! 
Ευχαριστούμε Μιχαήλ, Παναγιώτη, Δανιήλ, Βάσω, Ιωάννα, Αθηνά, Ξένια...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ ΜΑΙΟΥ 2024

  Μέσα στις αναγραφόμενες ώρες συμπεριλαμβάνονται και οι προφορικές εξετάσεις. Καλή επιτυχία!